Najave

Konferencija “Žene u ruralnom prostoru – One inspiriraju”

By 06. 10. 2023. No Comments

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizira konferenciju “Žene u ruralnom prostoru – One inspiriraju” koja će se održati u Svetom Petru u Šumi (Hrvatska kuća od kobasica), u subotu, 7. listopada 2023., s početkom u 12.00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković te načelnik općine Sveti Petar u Šumi i posebni savjetnik ministrice poljoprivrede dr. sc. Mario Bratulić.

Na panelu “One inspiriraju” govorit će: Mirjana Kotiga, suvlasnica tvrtke Miro tartufi d. o. o., Ljubica Franjul, vlasnica OPG-a Franjul te dr. sc. Ezio Pinzan, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Održavanje konferencije uoči 23. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu prilika je da se još jednom valorizira uloga žena u ruralnom prostoru, koje su jednako čuvarice tradicije i obitelji, poduzetnice te nositeljice napretka sredine u kojoj žive i rade.

Europska unija i Hrvatska stvaraju pozitivne zakonodavne okvire za osnaživanje žena u ruralnim područjima osiguravajući potrebnu financijsku i svaku drugu potporu u njihovu djelovanju.

PROGRAM