Europski parlamentHrvatskaNatječaj Kreiraj Europu budućnosti

Otvoren natječaj „Kreiraj Europu budućnosti“: Ti odlučuješ kakva bi trebala biti Europa budućnosti u kojoj želiš živjeti!

By 24. 04. 2021. 4 srpnja, 2021 No Comments

Ne budi samo promatrač – uključi se! Kreiraj budućnost Europe!“, poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak povodom otvaranja natječaja.

Natječaj „Kreiraj Europu budućnosti“, koji organiziraju zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Klub zastupnika Europske pučke stranke, osmišljen je kako bi se mlade između 18 i 25 godina potaknulo na promišljanje i aktivno sudjelovanje svojim doprinosom o Europi budućnosti u kojoj bi željeli živjeti.

Natječaj je otvoren uoči današnjeg pokretanja višejezične digitalne platforme Europske komisije za sudjelovanje građana u Konferenciji o budućnosti Europe. Višejezična digitalna platforma omogućit će građanima iz cijele Europe da izravno doprinesu Konferenciji i iznesu svoja stajališta o bilo kojoj temi koju smatraju važnom za budućnost EU-a.

Natječaj otvoren do 30. travnja

Tri najbolja rada bit će objavljena na službenoj stranici suncanaglavak.eu, a autor/ica najbolje vizije europske budućnosti dobit će prigodu posjetiti Europski parlament, gdje će ga/ju ugostiti zastupnica Sunčana Glavak i potpredsjednica Europske komisije zadužena za Konferenciju o budućnosti Europe Dubravka Šuica.

Radovi mogu imati do 2 000 riječi, a zajedno s kontaktima autora moraju se poslati na adresu elektroničke pošte info@suncanaglavak.eu. Predaja radova započinje 19. travnja 2021. i traje do 30. travnja 2021. Sudionici natječaja trebaju u 10 točaka predstaviti svoju viziju budućnosti Europe i opisati svoje prioritete, ili ono što bi promijenio/la. Teme mogu biti raznolike, od gospodarstva, socijalnih prilika, budućnosti mladih, ispravljanja nejednakosti, jačanja Hrvatske u europskom i globalnom okruženju, zdravstva, malog i srednjeg poduzetništva, obrazovanja i brojnih drugih.

„Mi, zastupnici u Europskoj pučkoj stranci, želimo da Konferencija o budućnosti Europe bude platforma koja će iznjedriti konkretne prijedloge što građani žele promijeniti u Europskoj uniji. Pozivam građane na uključivanje u projekt Konferencije kako bi buduća transformacija Europske unije održavala vrijednosti i ideje naših građana, a samim time i izazove današnjice s kojima se suočavamo kao pojedinci i zajednica“, izjavila je zastupnica Sunčana Glavak, članica Radne skupine Europske pučke stranke o Konferenciji o budućnosti Europe.

Klikni za informacije o natječaju “Kreiraj Europu budućnosti”