HrvatskaNajave

Konferencija o budućnosti Europe: U Splitu o budućnosti hrvatskih otoka

By 04. 11. 2021. No Comments

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizira konferenciju o budućnosti hrvatskih otoka koja će se održati sutra, 5. studenoga 2021., u 11.00 sati, u Splitu (hotel Briig, Prilaz braće Kaliterna 1).

Na konferenciji će sudjelovati ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, a videoporukom nazočnima će se obratiti potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica zadužena za Konferenciju o budućnosti Europe.

U panel-raspravi Konferencija o budućnosti Europe: hrvatski otoci u Europskom zelenom planu govorit će stručnjaci iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Splitsko-dalmatinske županije, otočni koordinatori i čelnici otočnih gradova i općina.

Konferencija o budućnosti Europe službeno je pokrenuta 9. svibnja 2021. u Strasbourgu. Zastupnica Sunčana Glavak izabrana je za članicu izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe, ujedno je članica radne skupine za migracije te radne skupine Kluba zastupnika EPP-a o budućnosti Europe. Kao članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane te izvjestiteljica za smanjenje emisija u zrakoplovstvu unutar paketa Fit for 55, kojime se predlaže transformacija gospodarstva i društva EU-a kako bi se ispunile klimatske ambicije, zastupnica Glavak posvećena je pitanjima provedbe Europskog zelenog plana.

Održavanjem konferencije u Splitu želi se doprinijeti promjenama u političkim i društvenim procesima te iznesena stajališta, ideje i prijedloge implementirati u europske politike. Zaključci konferencije bit će uneseni na višejezičnu digitalnu platformu Europske komisije futureu.europa.eu kao izravan doprinos raspravama u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Konferencija o budućnosti Europe, s fokusom na budućnost hrvatskih otoka, bit će održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, uz pridržavanje svih preporuka Nacionalnog stožera.