Europski parlamentHrvatskaNajave

Konferencija o budućnosti Europe: Na Plitvičkim jezerima o ulozi žena u kreiranju Europe budućnosti

By 13. 07. 2021. No Comments

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizirat će konferenciju o ulozi žena u kreiranju Europe budućnosti koja će se održati na Plitvičkim jezerima (hotel Jezero, Josipa Jovića 19), u srijedu, 14. srpnja 2021., s početkom u 10.00 sati.

Na konferenciji će se održati dvije panel-rasprave:

  • Obrazovanje, kultura, mladi i sport te
  • Snažnije gospodarstvo, socijalna pravda i radna mjesta

na kojima će sudjelovati ministrice Nikolina Brnjac, Nina Obuljen Koržinek, Nataša Tramišak i Marija Vučković.

Cilj konferencije je dati doprinos promjenama u političkim i društvenim procesima te iznesena stajališta, ideje i prijedloge implementirati u europske politike.

Zaključci konferencije na Plitvičkim jezerima bit će uneseni na višejezičnu digitalnu platformu Europske komisije futureu.europa.eu kao izravan doprinos raspravama u okviru Konferencije o budućnosti Europe.

Konferencija o budućnosti Europe službeno je pokrenuta 9. svibnja 2021. svečanim otvaranjem u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Zastupnica Sunčana Glavak izabrana je za članicu Izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe i radne skupine Kluba zastupnika EPP-a o budućnosti Europe, a kao članica Zajednice žena Europske pučke stranke također aktivno sudjeluje u radu Konferencije o budućnosti Europe, posebnu pažnju posvećujući jačanju uloge žena u promicanju demokracije i ljudskih prava te aktivne političke participacije.

Konferencija o ulozi žena u kreiranju Europe budućnosti bit će održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, uz pridržavanje svih preporuka Nacionalnog stožera.